Hemmarö Vånö
För ett års sedan dristade man sig till att skriva något om man vädret och om det skulle hålla i sig. Hur det senare blev har jag glömt, men till årets mars-/aprilupplaga av HVSF-aktuellt tänker jag utelämna kommentarer om rådande väder och bara glädjas åt att vi går mot ljusare tider och vår städdag och vindsröjning.
Städdagen infaller i år söndag 23 april. Ritualen blir densamma: samling klockan 9 på lekpatsen och när vi sedan äntligen är klara, blir det grillad korv, av olika sort och smak.
Mer detaljerad information om städdagen kommer sist i nyhetsbrevet, men några saker kan nämnas redan här:
- containers till städdagen finns uppställda från fredagen den 21 april till måndagmorgonen den 24 . Däri slänger man bara trädgårdsavfall. Även i år kan vi räkna till två containrar: en står på Rådagatan och en återfinner vi på Gräsmarksgränd. Ställ inte någon bil, eller något annat relativt svårflyttat, för nära så man inte kan öppna/lasta/stänga containern.
- Vi har beställt sandsopning men sopa gärna ut från kanterna innan de kommer och sopar upp.
Vindsröjning och bytardag går av stapeln 6 – 7/5. Då kan man, om man har behov så klart, städa ur förråd eller andra utrymmen där man har saker man vill bli av med. Vad är det man får kasta i containrarna då? Det mesta faktiskt, minus: elsaker (som däremot kan slängas i ett mindre kärl som står vid sidan om containern), trädgårdsavfall, miljöfarligt avfall, metallskrot, keramik och elektronik.
Bytardagen är lördagen den 6 maj. Ställ ut sådant du tror kan få ett nytt hem framför tvättstugan. Om det regnar ställer vi in bytardagen (då är till exempel vår Facebook-grupp att föredra).
Om man har barn som gärna går och tittar på de saker som är utställda, prata gärna med dem om vikten av att inte plocka runt bland sakerna alltför våldsamt. Den regeln kan även vuxna tillämpa.
På söndagseftermiddagen vill vi att du går och tittar om det du har ställt ut finns kvar. Vill du fortfarande inte ha sakerna, släng dem i containern.
Trivselpeng 1.500 kr
Passa på att använda er längas trivselpeng. Pengarna kan användas till något som kommer hela längan till gagn. Vid frågor, kontakta styrelsen@hvsf.se
Väl mött på städdagen // Styrelsen
Kom-ihåg lista till höst- och vårstädningar
Container
I dessa får endast trädgårdsavfall slängas. Inget uppsopat grus får slängas i containern eftersom vi betalar avgift efter vikt. OBS! inget tryckimpregnerat virke får slängas.
Tvättstugan och stora soprummet
A-, B-, C- och D-längan skickar varsin representant till tvättstugan. Samling i tvättstugan efter genomgången i lekparken. I tvättstugan finns en lista med instruktioner med vad som skall göras i respektive rum. Längorna A och B får också ansa runt parkeringen närmast C-längan, varför C- och D-längan skickar ett par flinka sopare till stora soprumet.
Soprum och förråd
Sopa varje soprum och varje förråd. Förrådstaken skall sopas fria från löv och mossa. Rensa runt avrinningen och kontrollera att det ser tätt ut.
Vintergruset
Höststädning: Sandlådorna kommer fyllas på av entreprenör.
Vårstädning: Sand vid sandsopningen kan läggas på parkeringsytor. Observera att grus man sopar upp INTE skall läggas i sandlådorna.
Kallasfalt och ogräs på uppfarten
Det kommer att finnas hinkar med kallasfalt, styrelsen visar var. Passa på att laga eventuella små hål i asfalten på er uppfart. Se även till att under städdagen rensa bort ogräs på uppfarten och i asfalten. Varje länga ansvarar för hela sin uppfart, både den egna sidan och kring grannlängans kantsten. Detta måste skötas kontinuerligt under hela våren, sommaren och hösten för att undvika skador. Arbetsfördelning av skötsel av längans uppfart under sommarhalvåret noteras på vårens städdag. Listan sätts upp i längans förråd.
Sommarvattnet
Sommarvattnet sätts på vid vårstädningen. Innan ni gör detta se till att samtliga kranar är stängda på era baksidor. Luckan ner till krypgrunder skall hållas stängd året om. Stäng av sommarvattnet på höststädningen. Öppna alla kranar och töm ur vattnet i ledningen efter att ni stängt av vattnet.
Hängrännor och stuprör
Hängrännor och stuprör skall rensas från löv och annat skräp så vattnet kan rinna fritt. För er som har förstutrapp med hängrännor: se till att de är rensade så vattnet kan rinna fritt. Kontaktmannen samlar in felanmälningar på dessa och lämnar till styrelsen för åtgärd.
Brunnar
En kontroll av brunnar som finns inom städområdet görs. En del brunnar har en slags sil som stoppar upp grus och löv. Dessa silar tas upp och rengörs.
Krypgrunden
Varje länga ansvarar för att röja ut eventuellt bråte och annat skräp som inte skall finnas nere i våra krypgrunder. Dessutom skall brunnar rensas. Vid problem ska detta informeras skriftligt, antingen via e-post till felanmalan@hvsf.se, via felanmälan på hemsidan www.hvsf.se eller via blankett som finns i tvättstugan.